Yurtdışına Numune gönderimi nasıl yapılır?

Yurt dışına numune gönderebilmek için bir proforma olarak adlandırılan formun doldurulması gerekmektedir. Bu dokümanın kusursuz ve eksiksiz bir şekilde doldurulması numune gönderimi için oldukça önemlidir. Ayrıca numune gönderiminde bazı şartlar da bulunmaktadır. Bu şartları sağlamayan malzemelerin gönderimleri yapılmamaktadır.

Numune gönderilerinde genellikle uçak kargo kullanılmakta olup yurtdışına numune gönderimi hizmetinde faturalandırmaya oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer faturalandırma eksiklik varsa ülkelerin mevzuat farklılıklarından dolayı sorunlar çıkmaktadır. Bu nedenle faturaların eksiksiz doldurulması oldukça önemlidir. Ayrıca fatura doldurulurken proformada ki bilgiler ile eşleşmesi gerekmektedir. 

Genel olarak proformada mutlaka yer alması gereken bilgiler şu şekildedir. Satıcı ve alıcının isimleri, numunenin cinsi ve GTİP numarasıdır. Öte yandan bazı gümrüklerde ürün bedeli bilgisinin de istenmektedir. Bu nedenle ürün bedel bilgisinin yazılmasında fayda olacaktır. 

Diğer Blog Yazıları

img

Mikro İhracat Nedir?

Özel yetkiye sahip kargo firmaları yardımıyla gönderilerin dijital olarak yapılması işlemidir diyebiliriz. Daha çok Kobilerin kullandığı bu ihracat türü...

img

Konşimento Nedir?

Bir diğer ismi taşıma senedi olan konşimento üzerinde göndericiye ve taşıyıcıya dair oldukça ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

img

Gümrük Vergisi Nedir?

Bir eşyanın ülkemize girmesi ve çıkması noktasında Gümrük İdaresi tarafından tahakkuk edilen vergilere kısaca gümrük vergisi denilmektedir. 

img

Gtip Nedir?

GTIP kısaltmasının açılımı gümrük tarife istatistik pozisyonudur. GTIP nedir? 12 haneden oluşmaktadır. Genelde uluslararası ticarete konu olan ürünlerin tanımı yapılırken bu kod kullanılmaktadır.

img

Yurtdışına Numune gönderimi nasıl yapılır?

Yurt dışına numune gönderebilmek için bir proforma olarak adlandırılan formun doldurulması gerekmektedir.